Waarom zijn wij duurder dan productie bedrijven?

De vraag krijgen wij regelmatig, waarom zijn jullie duurder dan multi-nationals of productie bedrijven?

Hier het antwoord op de prangende vraag:

Wij maken custom made taarten zoals u op de site heeft kunnen lezen, een taart van 20 personen is ongeveer een dagtaak werk. Dus 8 uur. Tevens is bellen, mailen, offerte maken en factuurtje maken ook nog een een uurtje vaak bij elkaar. Welk salaris krijg jij per uur bij jou baas?

Dan kopen wij onze ingrediënten in, natuurlijke of semi-natuurlijke kleurstoffen, de beste roomboter, eieren van een biologische boer, meel ect. Onze fruitpuree komt van een boer af, die geen extra suiker en rommel eraan toe voegt.

Wij kopen ons fondant in, dit heet SmArtflex Velvet,  wat allergene vrij is, deze suikerpasta is: nootvrij, lactose, koemelkvrij. Onze vriendin is hiervan distribiteur.

Ons pand is wegens mijn eigen allergene (pinda, noot, amandel, paranoot ect vrij) (Jolisa, eigenaresse)

Tevens hebben wij 3 diploma’s en moeten wij aan diverse voorwaarden voldoen om ons beroep uit te oefenen. We werken volgens de HACCP normering.

Helaas kunnen wij geen taarten aanbieden die je bij een hobby bakker betaald, die werken niet volgens de normeringen en betaling geen belasting, verzekering, pand huur, gemeentelijke heffingen, personeel, accountant en overige kosten die wij wel hebben.

Tevens verkopen deze mensen, de taart voor een prijs, waarbij je de grondstoffen en ingrediënten er nog niet eens uit haalt. Ze denken met het geld wat ze in hun handje krijgen alle kosten te kunnen dekken. Maar vergeten het “uur tarief” dat ze met een taart bezig zijn.

En natuurlijk is een groot productie bedrijf goedkoper, want Pietje doet dit, Truus doet dat en de machine doet de rest. Daarom productie!

Tevens gebruiken ze grondstoffen die kant-en-klaar zijn en langer houdbaar, waardoor er meer ongezonde E’s aan het taartje worden toegevoegd.

Ons bedrijf staat ervoor, dat alles volgens procedures verloopt, er geen bacteriën of andere toestanden ontstaan. Wij willen alles zelf maken, omdat dit 1000x gezonder en lekkerder is dan de chemische troep van bijvoorbeeld de “H.. a” of productie werk bij de bakker.

Onze taarten worden met veel liefde & passie gemaakt, mooi, strak en lekker! ECHT lekker!!!

Liefs, de gepassioneerde Taart!

 

De Gepassioneerde Taart