Workshops

Bij ons kun je terecht voor een gedegen taartworkshop. Onze workshops worden gegeven op de Heezerweg 276 in Eindhoven. We hebben hier een professionele ruimte.

De “enige echte” Ouwe Taart gebruikt alleen de allerbeste materialen en ingrediënten en laat je kennis maken met de lekkerste producten! Je mag alle materialen gebruiken. Je krijgt alle kennis en een boel theorie om je oren. De workshops zijn zeer uitgebreid en je leert alles van A t/m Z!

Dichtbij uitvalswegen, Valkenswaard en de Belgische grens, centraal station is 15 minuten lopen. Voldoende parkeergelegheid betaald en onbetaald. Airco in het pand aanwezig, geen last van luchtvochtigheid of warmte.

Workshop 3D Auto Transporter/ 3D auto

Sculpture 3D Transporter met veel details.

We gaan werken met cake, die we gaan snijden tot een auto op schaal. De taart wordt gevuld met een crème en gemaskeerd met een crème. Op verzoek kunnen we de taart ook met ganache maskeren (tegen meerprijs). We maken een constructie, zodat het lijkt of de auto echt op zijn wielen staat.
Wat we verder doen:
 • taart bekleden
 • opbouwen met fondant ( Smartflex) en modeling chocolade
 • details aan de taart brengen
 • bestickeren (met een techniek die je ook multifunctioneel kan gaan toepassen op andere taarten, geen frosty of sugarsheets)
Daarna wordt de taart geairbushed, zodat hij echt gaat lijken, daarna krijgt hij nog een eetbare laklaag.
 
Wat neem je zelf mee: airbrush. Heb je die niet, kun je die bij ons kopen tegen een gereduceerd tarief van € 100,00
 
Dit is een intensieve dagworkshop van 10:00 tot 17:00 uur. Het kan zijn dat we later klaar zijn, houd hier rekening mee. Het is inclusief lunch die wij verzorgen.

€ 134,95

za 21 oktober 2017

10:00 tot 16:00 uur

Tools

Workshop module 1, "Oh jee, ik heb een taartbedrijf'.

 
Bakken en decoreren is je passie, een uit de hand gelopen hobby misschien, je hebt er je werk van gemaakt of je wilt dat graag. Heb je alles onder controle? Voldoende werk? Bedrijf aan huis of in een bedrijfspand? Wie zijn je klanten en hoe vinden ze jou? Wat verkoop je? Voor welke prijs? Ben je zeker van je zaak en hoe onderscheid je je van anderen? En wat betreft een bedrijfsplan, hoe maak je die?

Kortom in deze cursus zorgen wij, Jolisa Dragatis van 'De ouwe taart' en Nancy Istatia van 'LVLY Cakes & Cupcakes' voor een kick-start en een voorsprong op de rest wat betreft regels, voorwaarden, valkuilen en goede marketing voor jouw bedrijf.

Je maakt gebruik van de ervaring van Jolisa, die sinds 4,5 jaar een eigen onderneming heeft, vanuit een winkel werkt. Haar sterke kanten zijn dat de een uitdaging ziet in alles wat ze tegen komt en haar specialisme is allergene vrij.
Nancy, met haar taartbedrijf aan huis sinds 3 jaar. Haar specialisme ligt in de marketing, sales, communicatie en klantentevredenheid.

Deze cursus tilt jou en jouw bedrijf gegarandeerd naar een hoger niveau.

Durf jij de stap te nemen?

 

 
 

€ 175,00

Workshop Airbrush Visvijver

Workshop Basis Airbrush

Leer de airbrush basis technieken:

 • hoe je met je airbrush omgaat
 • hoe kun je een mooi verloop maken op je taart
 • hoe kun je zelf makkelijk je eigen sjablonen maken

De workshop is inclusief dummy en drum, die je zelf nog gaat bekleden met SmArtflex.

Je kunt je eigen airbrush meenemen als je die hebt (dan kost de workshop 85 euro), dan weet je ook hoe je met je eigen apparaat moet omgaan. Heb je nog geen airbrush, dan kun je die via ons kopen in combinatie met de workshop, dat kost dan samen slechts € 165,00. Deze mooie aanbieding kunnen we je doen door sponsoring van Supertaart!

Via onze webshop kun je dan airbrush colours kopen en een cleaner of een basis set colours. Het nieuwe airbrush systeem (via onze webshop te krijgen) kost los € 119,95.

€ 165,00 incl. airbrush € 85,00 excl. airbrush

Workshopfoto Dot Basisboetseren

Workshop Basis Boetseren

Wil je de basis boetseer skills leren of wil je juist wat dingen verbeteren, dan is dit de workshop voor jou. 

We nemen alles basisfiguurtjes door, maar als je vragen of verzoeken heb tijdens de workshop kan dit natuurlijk ook.

€ 37,50

Zaterdag 1 juli

14:00 tot 16:30 uur

Tools

Cursus Module 2 van ' Oh jee, ik heb een taartbedrijf', het bedrijfsplan

Cursus hoe start je een onderneming in taarten, module 1 was veel algemene informatie, module 2 is het maken van een bedrijfsplan.

Als het goed is heb je alle kennis in huis, en helpen wij je met een goed bedrijfsplan schrijven voor jezelf, maar ook voor de bank of een eventuele verhuurder van een pand. Voor jezelf is het belangrijk een duidelijk strategie te maken.

Je persoonlijke eigenschappen zijn hier erg belangrijk.

Een ondernemingsplan is niet verplicht. Maar wel noodzakelijk als je financiering wil aanvragen voor je bedrijf. In een ondernemingsplan zet je al plannen voor je bedrijf op een rij. Je onderzoekt of deze plannen haalbaar zijn en of er een markt is voor jouw product of dienst. Een ondernemingsplan dwingt je ook keuzes te maken en voorkomt dat je aspecten over het hoofd ziet.

een ondernemingsplan bestaat uit een aantal elementen, die wij met je door gaan nemen en bespreken.

€ 175,00

Workshop Basis Taart 9 6 13 6

Workshop BasisTaart

Altijd al taarten willen maken? En je ziet zoveel leuke taarten voorbij komen op bijvoorbeeld facebook of internet? En je wilt dit ook kunnen? Dan hebben wij de perfecte workshop voor jou! Basis taarten maken. Hoe bouw je een taart op, wat voor materialen heb je al thuis en waar kun je het beste kopen. Het kapsel is al gebakken, maar het vullen doe je echt zelf. Daarna decoreer je de taart zelf met de spullen die voor je geselecteerd hebben. Tevens wordt er uitgelegd hoe de materialen werken. Wij maken uitsluitend gebruik van top producten. Dus je gaat met een smakelijke taart naar huis. De taart is goed voor 10 personen.

€ 44,95

za 24 juni 2017

van 13:30 tot 16:30 uur

Bruidstaart Ruffel En Klaprozen Bruidstaart Wedding Ruffel Cake White Witte Ruffel Taart Bruidstaart Eefje En Max

Workshop Bruidstaart

Workshop Bruidstaart, leer de tips en tricks voor een 2-etage bruidstaart. We maken een basis witte bruidstaart van 2 etages. We gaan hem opbouwen en bekleden en daarna naar eigen invulling decoreren met de tools die ik je kan leren.
Natuurlijk vullen we met de lekkerste vullingen die je van ons gewend bent.
 
De decoratie mogelijkheden zijn o.a. modeling chocolat rozen, strikken, linten, royal icing, bloemen ect. Iedereen heeft daarna zijn eigen ontworpen bruidstaart.
 
De workshop is inclusief avond eten of lunch.

€ 124,95

Zaterdag 23 september

11:00 tot 17:00 uur

Workshop Dot Cakepops

Workshop Cakepops

Wat gaan we doen tijdens deze workshop:

 • Hoe maak je een goed cakerecept voor het maken van hand gedraaide cakepop?
 • Hoe werkt het met de cakepopmachine?
 • Candymelt of toch echte chocolade en waar kleur je dan mee?

Alle vragen komen aan bod voor de perfecte cakepops!

 

€ 37,50

Za 1 juli

van 14:00 tot 16:30

Workshop 3d Tas 4

Workshop Diva Handbag Taart

Wat gaan we doen? Een heleboel! Dit is een intensieve ik-moet-snel-doorwerken-workshop.

We gaan aan de slag met rice crispie treats, modeling chocolade, ganache en we gaan een echte leather look maken. Verder gaan we een flesje modeleren, een tijdschrift printen ect ect… teveel om op te noemen!

Je gaat met een taart naar huis die je echt kunt bewaren, dus je kunt het als show stuk gebruiken om jezelf te gaan promoten!

€ 74,50

Workshop Harry Potter Spell Book

We gaan het doen op verzoek, de workshop Harry Potter Spell Book. Je mag ook zelf  verzinnen wat voor oud boek je zou willen maken, breng daar dan wel een afbeelding van mee.

De workshop duurt van van 12:00 tot 17:00 uur

Er komen diverse technieken aan bod. Die leggen we je die dag uit en we laten natuurlijk ook zien hoe alles moet. De taart is goed voor 12 personen en gemaakt uit cake. Deze kun je ook best een tijdje bewaren als het niet al te warm is, we zullen ganache gebruiken i.p.v. botercrème, dan kun je hem langer goed houden, dat is wel zo leuk!

€ 67,50

za 4 maart 2017

12:00 tot 17:00 uur

Pump En Chocolade Basis

Workshop basis chocolade

Basis workshop chocolade

 • hoe tempereer je chocolade
 • wat kun je allemaal met chocolade doen
 • hoe vul je bonbons
 • wat voor vulling kun je gebruiken
 • hoe maak je een chocolade pump
 • hoe kleur je chocolade het best

Allemaal vragen die aan bod komen tijdens deze altijd gezellige workshop.  Je zelfgemaakte pump en bonbons mag je na afloop natuurlijk mee naar huis nemen.

 

€ 45,00

Workshop Dot Ouder Kind Moment Boltaart

Workshop Ouder-Kind Moment

Ouder kind moment workshop. Heerlijk keukengeknutsel samen met je kind, wat is er nu leuker dan dat? De volwassenen maken een grotere boltaart voor 12 personen en de kinderen maken een klein boltaartje.
 
We gaan de taart zelf vullen (met overheerlijke natuurlijke bavarois) en maskeren met onze home made creme. Daarna bekleden we hem met ons beste fondant. Als laatste gaan we de taart nog mooi decoreren. 
 
De workshop duurt ongeveer 3 uur.

ouders € 32,50 kinders € 15,95

Workshop Dot Ouder Kind Moment Boltaart

Workshop Poppetje Boetseren

Altijd al willen leren hoe je een poppetje van fondant maakt en je komt er zelf niet uit? Dan hebben wij nu de perfecte workshop voor jou.

We gaan in 4 uur tijd deze dame maken op een dummy taartje van 15 cm. (deze neem je zelf mee)

Je moet zelf de dummy al kunnen bekleden, hier "vliegen" we namelijk door heen. Om daarna uitgebreid uit te leggen hoe je een meisje maakt.

€ 47,50

Za 3 juni 2017

van 14:00 tot 17:00 uur

Bruidstaart Chalkboard En Ruffels Roos Esger En Aniek

Workshop Ruffel/Chalkboard Effect/ bruidstaart

Voor degene die geen chalkboard wil, dat kan ook.

We maken een 2-laags taart (voor 20 personen) met een ruffel effect. Je kunt kiezen uit diverse technieken die we gaan uitleggen. Als je lace (kant) wilt gebruiken kan dit ook, we hebben diverse mooie matten die je kunt gebruiken en maken gebruik van Perfect Lace van “Bak Het Zelf” aangezien deze superfijn werkt en snel droog is.

Je kunt kiezen uit werken met een echte taart of werken met een dummy. De taarten hebben wij al gevuld met de lekkerste vullingen en ook al gemaskeerd, anders duurt de workshop wel heel lang en redden we het niet qua tijd.

Helaas is het niet mogelijk deze bloemen zoals op de afbeelding te maken, maar we kunnen wel een leuke chocolade bloem maken.

Het is inclusief lunch.

Kosten workshop met dummytaart € 119,95

€ 127,95

zaterdag 23 september

11:00 tot 17:00 uur

Taarten Strakke Mercedes Sharp Edges

Workshop Sharp Edges

...en niet zo maar 1, nee DE workshop. Met vlijmscherpe randen!
 
Wat gaan we doen:  een super strakke taart maken voor 10 personen.
 
We gaan de taart eerst vullen. Een overheerlijke vulling, geen standaard jammetje, maar gewoon echt lekker! Daarna gaan we de taart maskeren met behulp van onze eigen acryl platen. Deze kun je daarna (als je wilt) bestellen. We werken met botercrème, de lekkerste home-made natuurlijk! Geen kunstmatige toestanden bij ons. Wil je liever ganache dan botercrème? Dat kan, tegen een meerprijs van € 7,50.

 
Ons pand is trouwens heerlijk koel. We hebben een goede airco/klimaat systeem, dus geen last van warmte (of kou)!

€ 62,50

Za 17 juni 2017

van 14:00 tot 17:00 uur

Chocolade Pump

Workshop pump en bonbons gevorderden

Nadat je onze workshop basis bonbons hebt gehad, gaan we een stapje verder in de bonbon kunst, we gaan nu de bonbons schilderen in verschillende designs, we leggen uit hoe je chocolade kleurt, en we maken een mooie pump, die je zelf schildert.

We gaan de bonbons uiteraard vullen, met een overheerlijke eigen gemaakte fruit ganache. 

Het is een intensieve workshop, dus je moet echt weten hoe chocolade werkt. Met temperen e.d.

€ 79,95

Za 14 oktober 2017

13:00 tot 17:00 uur

Foto's van onze Workshops