Workshops

Bij ons kun je terecht voor een gedegen taartworkshop. Onze workshops worden gegeven op de Heezerweg 276 in Eindhoven. We hebben hier een professionele ruimte.

De “enige echte” Ouwe Taart gebruikt alleen de allerbeste materialen en ingrediënten en laat je kennis maken met de lekkerste producten! Je mag alle materialen gebruiken. Je krijgt alle kennis en een boel theorie om je oren. De workshops zijn zeer uitgebreid en je leert alles van A t/m Z!

Dichtbij uitvalswegen, Valkenswaard en de Belgische grens, centraal station is 15 minuten lopen. Voldoende parkeergelegheid betaald en onbetaald. Airco in het pand aanwezig, geen last van luchtvochtigheid of warmte.

Dolci Di Viola Patiserie

Mirrorglaze workshop

Mirrorglaze workshop

 Wil je de meest populaire techniek van dit moment leren?!

 Dit kan nu bij De Ouwe Taart!

 Onder deskundige begeleiding van Patissier Viola Cennini van Dolci Di Viola

ga je een dagdeel aan de slag met het prepereren en glaceren van de populaire mirrorglaze techniek op dome gebakjes.

Verder vragen wij jullie met klem het gebruik van de mobiele telefoon te beperken tot het maken van foto's. Het word als zeer storend ervaren als er gebeld word tijdens de workshop.

 Onze huis patissier leert je alle tips en tricks omtrent het glaceren zodat je ook thuis aan de slag kunt en geweldige taarten met mirror glaze kunt maken.

 Uiteraard krijg je van ons een recept mee naar huis die waardevol is in je receptenboek.

 Wij zorgen voor 4 dome gebakjes per persoon en laten precies zien hoe de mirrorglaze word klaargemaakt, gekleurd en geprepereerd voor het glaceren.

 Dan is het tijd de gebakjes te glaceren en versieren met wat decoraties die wij voor u verzorgen en gaat u uiteraard met uw mirrorglaze gebakjes en kennis naar huis.

 

Maximaal plaats voor 8 personen per workshop

dripcake#dripcakeeindhoven #taarten #taarteindhoven #taart #Heezerweg#stratum #boulevardzuid

€ 79,50

€ 79,50

€ 79,50

zaterdag 25-11

11:00 tot 14:00 uur

zaterdag 17-2-2018

13:00 tot 16:00 uur

zaterdag 3-3-2018

13:00 tot 16:00 uur

Unicorn Cupcakes En Donuts Workshop

Workshop Unicorn

Onze nieuwe uitgebreide Unicorn workshop!

Wat een ontzettend leuke hype blijft het, en ook zeer verslavend, nu met onze nieuwe sprinkle assortiment gaan we het toch maar doen na lang twijfelen!

Maar we zouden de Ouwe Taart niet zijn als we het niet zouden doen.

We gaan super leuke dingen maken, van de cakepop (magnum formaat), Candy Apple, cupcakes en natuurlijk onze donuts.

Je neemt jou eigen gemaakte spulletjes mee naar huis.

aanmelden kan via www.de-ouwe-taart.nl

 

 en het contact formulier invullen.

#deouwetaart #workshop #unicorn #unicorninvasie#cakepops #donuts #candyapple

 
 
 

€ 65,00

€ 65,00

Zaterdag 20-1-2018

van 14:00 tot 16:30 uur

Zaterdag 17-3-2018

van 14:00 tot 16:30 uur

Tools

Workshop module 1, "Oh jee, ik heb een taartbedrijf'.

 
Bakken en decoreren is je passie, een uit de hand gelopen hobby misschien, je hebt er je werk van gemaakt of je wilt dat graag. Heb je alles onder controle? Voldoende werk? Bedrijf aan huis of in een bedrijfspand? Wie zijn je klanten en hoe vinden ze jou? Wat verkoop je? Voor welke prijs? Ben je zeker van je zaak en hoe onderscheid je je van anderen? En wat betreft een bedrijfsplan, hoe maak je die?

Kortom in deze cursus zorgen wij, Jolisa Dragatis van 'De ouwe taart' en Nancy Istatia van 'LVLY Cakes & Cupcakes' voor een kick-start en een voorsprong op de rest wat betreft regels, voorwaarden, valkuilen en goede marketing voor jouw bedrijf.

Je maakt gebruik van de ervaring van Jolisa, die sinds 4,5 jaar een eigen onderneming heeft, vanuit een winkel werkt. Haar sterke kanten zijn dat de een uitdaging ziet in alles wat ze tegen komt en haar specialisme is allergene vrij.
Nancy, met haar taartbedrijf aan huis sinds 3 jaar. Haar specialisme ligt in de marketing, sales, communicatie en klantentevredenheid.

Deze cursus tilt jou en jouw bedrijf gegarandeerd naar een hoger niveau.

Durf jij de stap te nemen?

Dit is een webinar, we gaan dus online in 4x onze cursus doen, je wordt aangesloten in onze online community, zodat je ook met collega's van dezelfde cursus gebruikt kunt maken.

Dit betekend dat je vanuit jouw luie stoel met je pootjes omhoog onze masterclass markering kunt gaan volgen. En dat je niet het geleuter heb van de reiskosten en dagen eraan kwijt bent!

Wij gaan 2 dinsdagen per maand live in een webinar en geven dan de cursus in 4 x een uur. 
je krijgt van ons de inlog gegevens. 
Zo kun je met je collega bakkers ook interactie krijgen.

 
 

€ 150,00

WEBINAR (online)

wij starten op dinsdag 9-1-2018 19:30 met de eerste online webinar.

Workshop Hollands Gebak

Workshop Hollands gebak

Heerlijk Hollands gebak!

Wat dacht je van het maken van een slagroomtaart met een bavarois vulling, en heerlijk vers fruit! we maken een taartje van 15 cm gaan deze vullen met bavarois. Maskeren met slagroom. 

Mini appeltaartjes, fruit vlaaitjes met banketbakkersroom, aardbeien slof en een mokka schnitt. We gaan het deze dag maken, heerlijk on scratch van eigen recept. We leggen alles uit, we gaan deeg maken, vullen, afbakken en afwerken.

Uiteraard neem je jouw eigen gemaakte gebak mee naar huis. Je krijgt van een ons een certificaat mee van jouw deelname en de recepten voor te bewaren zodat je thuis ook aan de slag kunt gaan.

€ 72,50

Zaterdag 2-12

13:00 tot 17:00 uur

donderdag 28-12

13:00 tot 17:00 uur

Workshopfoto Dot Basisboetseren

Workshop Basis Boetseren

Wil je de basis boetseer skills leren of wil je juist wat dingen verbeteren, dan is dit de workshop voor jou. 

We nemen alles basisfiguurtjes door, maar als je vragen of verzoeken heb tijdens de workshop kan dit natuurlijk ook.

€ 52,50

za 24-3-2018

14:00 tot 17:00 uur

Ouder Kind Workshop Unicorn (1)

Workshop ouder-kind moment Unicorn

We hebben weer een leukerd van een ouder-kind moment!

Beide maak je jouw eigen Unicorn taart.
We gaan de taart vullen, maskeren, de taart bekleden en daarna super gaaf afmaken met je eigen geboetseerde hoorn!

Natuurlijk maken wij gebruik van het Nederlands beste fondant (SmArtflex) en gebruiken wij de enorm leuke sprinkels, die je ook bij ons in de shop kunt kopen!

Ouder € 47,50 kind € 15,95

woensdag 7-2-2018

14:00 uur

vrijdag 29-6-2018

14:00 uur

Tools

Cursus Module 2 van ' Oh jee, ik heb een taartbedrijf', het bedrijfsplan

Cursus hoe start je een onderneming in taarten, module 1 was veel algemene informatie, module 2 is het maken van een bedrijfsplan.

Als het goed is heb je alle kennis in huis, en helpen wij je met een goed bedrijfsplan schrijven voor jezelf, maar ook voor de bank of een eventuele verhuurder van een pand. Voor jezelf is het belangrijk een duidelijk strategie te maken.

Je persoonlijke eigenschappen zijn hier erg belangrijk.

Een ondernemingsplan is niet verplicht. Maar wel noodzakelijk als je financiering wil aanvragen voor je bedrijf. In een ondernemingsplan zet je al plannen voor je bedrijf op een rij. Je onderzoekt of deze plannen haalbaar zijn en of er een markt is voor jouw product of dienst. Een ondernemingsplan dwingt je ook keuzes te maken en voorkomt dat je aspecten over het hoofd ziet.

een ondernemingsplan bestaat uit een aantal elementen, die wij met je door gaan nemen en bespreken.

Dit is een webinar, we gaan dus online in 4x onze cursus doen, je wordt aangesloten in onze online community, zodat je ook met collega's van dezelfde cursus gebruikt kunt maken.

Dit betekend dat je vanuit jouw luie stoel met je pootjes omhoog onze masterclass markering kunt gaan volgen. En dat je niet het geleuter heb van de reiskosten en dagen eraan kwijt bent!

Wij gaan 2 dinsdagen per maand live in een webinar en geven dan de cursus in 4 x een uur. 
je krijgt van ons de inlog gegevens. 
Zo kun je met je collega bakkers ook interactie krijgen.

€ 150,00

online te volgen

meer informatie via ons contact formulier

Dripcake Ballerina Workshop

Workshop Ballerina dripcake

leer de basis technieken van een sharp edges taart en een mooie drip te maken.
Tevens maken wij met modeling chocolade een mooie drip.

De taart is gemaskeerd met een overheerlijke botercréme die wij kleuren. Daarna maskeer je de taart zelf.

Tijdens het koelen maken wij de eerste opzet van de ballet schoenen. Deze kunnen dan even hard worden, waarna we de taart verder gaan afwerken.
Daarna gaan we nog even los met de sprinkels (die je in onze shop kunt kopen).

Uiteraard neem je jouw eigen personen taart mee naar huis.

Je hoeft niet heel veel ervaren te zijn om te kunnen deelnemen.

€ 65,00

zaterdag 27-1-2018

13:00 tot 17:00 uur

Workshop Basis Taart 9 6 13 6

Workshop BasisTaart

Altijd al taarten willen maken? En je ziet zoveel leuke taarten voorbij komen op bijvoorbeeld facebook of internet? En je wilt dit ook kunnen? Dan hebben wij de perfecte workshop voor jou! Basis taarten maken. Hoe bouw je een taart op, wat voor materialen heb je al thuis en waar kun je het beste kopen. Het kapsel is al gebakken, maar het vullen doe je echt zelf. Daarna decoreer je de taart zelf met de spullen die voor je geselecteerd hebben. Tevens wordt er uitgelegd hoe de materialen werken. Wij maken uitsluitend gebruik van top producten. Dus je gaat met een smakelijke taart naar huis. De taart is goed voor 10 personen.

€ 44,95

€ 47,95

€ 47,95

za 16 december

van 14:00 tot 17:00 uur
Kerst Thema

zaterdag 3-2-2018

van 14:00 tot 17:00 uur

zaterdag 10-3-2018

van 14:00 tot 17:00 uur

Pump En Chocolade Basis

Workshop basis chocolade

Basis workshop chocolade

  • hoe tempereer je chocolade
  • wat kun je allemaal met chocolade doen
  • hoe vul je bonbons
  • wat voor vulling kun je gebruiken
  • hoe maak je een chocolade pump
  • hoe kleur je chocolade het best

Allemaal vragen die aan bod komen tijdens deze altijd gezellige workshop.  Je zelfgemaakte pump en bonbons mag je na afloop natuurlijk mee naar huis nemen.

 

€ 62,50

zaterdag 10-2-2018

14:00 tot 17:00 uur

Workshop Dot Ouder Kind Moment Boltaart

Workshop Ouder-Kind Moment

Ouder kind moment workshop. Heerlijk keukengeknutsel samen met je kind, wat is er nu leuker dan dat? De volwassenen maken een grotere boltaart voor 12 personen en de kinderen maken een klein boltaartje.
 
We gaan de taart zelf vullen (met overheerlijke natuurlijke bavarois) en maskeren met onze home made creme. Daarna bekleden we hem met ons beste fondant. Als laatste gaan we de taart nog mooi decoreren. 
 
De workshop duurt ongeveer 3 uur.

ouders € 42,50 kinders € 15,95

ouders € 44,50 kinders € 15,95

ouders € 44,50 kinders € 15,95

Zaterdag 16 december

van 14:00 tot 17:00 uur

Kerst Thema

Zaterdag 3-2-2018

van 14:00 tot 17:00 uur

Zaterdag 10-3-2018

van 14:00 tot 17:00 uur

Workshop Dot Ouder Kind Moment Boltaart

Workshop Poppetje Boetseren

Altijd al willen leren hoe je een poppetje van fondant maakt en je komt er zelf niet uit? Dan hebben wij nu de perfecte workshop voor jou.

We gaan in 4 uur tijd deze dame maken op een dummy taartje van 15 cm. (deze neem je zelf mee)

Je moet zelf de dummy al kunnen bekleden, hier "vliegen" we namelijk door heen. Om daarna uitgebreid uit te leggen hoe je een meisje (of mannetje) maakt.

€ 52,50

zaterdag 17-2-2018

14:00 tot 17:00 uur

Workshop Sharp Edges

...en niet zo maar 1, nee DE workshop. Met vlijmscherpe randen!
 
Wat gaan we doen:  een super strakke taart maken voor 10 personen.
 
We gaan de taart eerst vullen. Een overheerlijke vulling, geen standaard jammetje, maar gewoon echt lekker! Daarna gaan we de taart maskeren met behulp van onze eigen acryl platen. Deze kun je daarna (als je wilt) bestellen. We werken met botercrème, de lekkerste home-made natuurlijk! Geen kunstmatige toestanden bij ons. Wil je liever ganache dan botercrème? Dat kan, tegen een meerprijs van € 7,50.

 
Ons pand is trouwens heerlijk koel. We hebben een goede airco/klimaat systeem, dus geen last van warmte (of kou)!

€ 72,50

Za 18 november

14:00 tot 17:00 uur

Za 24-2-2018

14:00 tot 17:00 uur

Vierkante Taart Workshop DOT (1)

Workshop Sharp Edges vierkant

oop jij nou ook altijd zo te klooien met vierkante taarten?

hoe krijg je die nou, lekker gevuld, hoe maskeer je hem en krijg je hem vlijm scherp?
Nou, daar hebben wij de oplossing nu voor 

Workshop sharp edges voor de vierkante taart! lekker vanuit de basis, met 3 goede lagen bavarois, een heerlijk biscuit en onze eigen botercrème.
No Shit! Echte kwaliteit!

Tevens gebruiken we Smartflex Velvet fondant om onze taart mee te bekleden. Het beste fondant, scheurt niet... 
Wij leren je hoe je hem het beste uit de emmer krijgt, en daarna wil je nooit meer iets anders 

Je neem je eigen gemaakte taart natuurlijk mee naar huis. Het is een technieken workshop, geen maak een leuke taart workshop! 
Wel leuk, maar geen leuke taart 

€ 67,50

Chocolade Pump

Workshop pump en bonbons gevorderden

Nadat je onze workshop basis bonbons hebt gehad, gaan we een stapje verder in de bonbon kunst, we gaan nu de bonbons schilderen in verschillende designs, we leggen uit hoe je chocolade kleurt, en we maken een mooie pump, die je zelf schildert.

We gaan de bonbons uiteraard vullen, met een overheerlijke eigen gemaakte fruit ganache. 

Het is een intensieve workshop, dus je moet echt weten hoe chocolade werkt. Met temperen e.d.

€ 79,95

Foto's van onze Workshops